Vitchoklad-moussetårta

Halloj där! Tänkte slänga upp ett lite mer onyttigare recept denna gång. Det återstod en liten bit kvar som jag fotade lite fort. Den här tårtan ska annars bevaras i frysen, riktigt bra, så kan man skära upp bitar då det behövs. Vid nyår bjöd jag på en av mina favorittårtor genom tiderna. Mamma har år efter år gjort den här tårtan hemma och jag passade på att göra den själv. Den är inte alls svår att göra, jag hade mestadels problem med att få den vita chokladen att smälta, men det vet jag att ni fixar. Dessutom har jag och Ellen försökt att dra ihop ett "halv åtta hos mig"-gäng då vi ska bjuda varandra på middag, det blir kul. Då kanske jag bjuder på den här, vi får se.
 
 
Recept vitchoklad-moussetårta á mamma Amela
 
Botten
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Moussen
200 g vitchoklad
6 dl grädde
4 äggulor
 
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Riv 300 g mandelmassa med rivjärn i en bunke, blanda i 2 matskedar kakao och vispa ihop till en grynig massa. Blanda i 3 hela ägg, rör om tills du får en slät smet och häll i en löstagbar form. Grädda sedan kakan i 20 minuter ungefär. Låt kakan kallna, den måste vara sval innan moussen breds på annars smälter grädden!
 
Bryt sönder 200 g vitchoklad, antingen smälter du den i 1-3 min full effekt, eller så kan du smälta chokladen i en skål ovanför varmt vatten. Vispa 6 dl grädde så länge, grädden får inte bli smöraktig och chokladen kommer hårdna till den ytterligare. Rör om chokladen när den börjar smälta. Vänd ner chokladsmeten i grädden och vispa. Vispa ner de 4 äggulorna. Nu ska smeten vara slät och välblandad. Häll över och fördela jämt vitchokladgrädden på den svalna kakan, frys in kakan med moussen och gärna aluminiumfolie över som täcker kakan.
 
Kakan kan tas ut 45 min före servering, eller efter önskan. Grädden blir som glass när den är kall.
Servera gärna med hallon, körsbärssås eller annat. 
Voilá!
 
Kategori: Recipes Taggar: vitchoklad, mandelmassa, kakao, choklad, tårta, gott, onyttigt, dessert, grädde, glass, mums, recept,
Esada:

Jag gjorde den förra veckan, smakade inte lika bra som din-får öva. Sjukt gott hursomhelst!!! :D

Svar: Vad synd, ja öva på! Du fixar det nästa gång :) hehe
Denana Camo

Sara Björk:

Åh jisses vad god den såg ut att vara =)

Svar: Den är verkligen supergod! Favorit, :)
Denana Camo

Kommentera inlägget här: