Tågluffen del 1

I somras åkte jag och min bästa vän Natalie på en månads europaresa. Vi bokade våra tågbiljetter genom Interrail, ett 23-dagars så kallat Global Pass vilket innebar att vi kunde resa fritt  i 30 länder med tågen i Europa. Då räknade vi med att vi skulle stanna några dagar på ett ställe innan den började gälla och några dagar efter att den slutade gälla, dvs så det sammanlagt blev 30 dagar. Vi visste inte var vi skulle börja eller var vi skulle hamna. Vi hade våra önskemål och försökte utesluta att resa i de länder vi redan besökt. Dagen innan den 13 juli hade vi bokat ett sista minutenflyg till Nice, Frankrike - det var där vår resa började ...

Första veckan...

NICE, FRANKRIKE

Jag och Natalie packade våra backpacks någon dag innan för att vara förberedda inför startskottet. Hela den biten var en väldigt intressant process då vi kör uteslutningsmetoden på kläder vi ska ha med och inte och saker vi skulle ha med oss och inte. Bilden är från flyget på väg till Nice, jag tror vi flög över Alperna här och det såg helt faktastiskt ut. När vi väl landade var det ombyte på engång eftersom det var ju rena rama medelhavsklimatet vilket vi tackade för. Väl ute på Nices gator kände man sig för som en snurrig fluga men ack så fri. Vi tog oss in till stan för att hitta ett vandrarhem för natten men allt var uppbokat, förutom ett ställe där ACn inte fungerade riktigt. På kvällen var vi inbjudna på beach party där vi träffade väldigt många nya vänner och för första gången bestämde oss för att coach-surfa resten av tiden i Nice. 


Här är en bild från dagen vi tog oss ända upp mot Parc Municipal du Mt. Boron för att se Le Château för att se hela staden Nice. I mitten ser vi Umair som vi coach-surfade hos och till och med har pluggat i Sverige, han var riktigt trevlig och berättade mycket om den franska kulturen vilket uppskattades. Samt han och hans italienske vän Daniele bjöd på italiensk middag varje kväll! På bilden har vi även hans vän och hans couchsurfers från Tyskland och vid Umairs hand har vi min bästa Natalie, sen ville väl gubben i högra hörnet vara med också.


Utskikten över Nice från Le Château de Nice var för övrigt en väldigt gammalmodig stad och riktig mysig. Havet var riktigt vackert, men stranden var förfärlig eftersom det var stora stenar och väldigt obekvämt att både gå på och ligga och sola. Det vi ser närmast är gamla stan.


Vid utsiktsplatsen. Tyckte det var en fin bild bara. Vet inte hur många gånger jag ville ha med mig min digitala systemkamera istället för den analoga. Men att backpacka med en systemkamera kändes inte som den ultimata grejen. Och ännu har jag inte framkallat rullen men det kommer bli så spännande när jag väl gör det.


På Parc du Chateau där vi såg ut över Nice. Vi köpte med oss franskt bröd och grejer och satt och åt lite i parken därefter. Vi tyckte det såg så fint ut när de satt där på bänken med hatten och verkade bara njuta av livet. Liksom som vi. För övrigt, franska baguetter är ingen myt... mmmm...


Hos Umair hade vi några fester där det kom både fransmän och från andra delar av världen, de både reste, jobbade och pluggade i Nice. Det var så roligt och det uppskattades att lära känna så många människor på bara några få dagar. Franskt vin och tequila var ett måste. 


Nattlivet i Nice var inte som jag hade tänkt mig. I det centrala området där vi bodde fanns det ingen nattklubb, tror vi. De ställena som vi var och festade på var väldigt små och mysiga, proppfulla med folk som festade och dansade på borden natten lång. Vi träffade ännu fler vänner och därav andra tågluffare från bland annat Sverige. 


Jag och Natalie åkte med några vänner till en annan by utanför Nice, dels för en finare strand, lugnare och för att få se lite mer av Frankrike. Jag kommer ihåg att den här dagen rullade det in lite oväder, det var inte ok tyckte vi.


På stranden i Nice ligger Umairs andra italienska vän och Natalie. Jag kommer ihåg att vattnet var iskallt och vågorna var väldigt kraftiga, inte heller ok.


MONACO, MONACO
 

Monaco ligger jättenära Nice och är faktiskt ett land trots att det är så litet. Monaco heter landet men även huvudstaden, skoj! Det kändes också som om vi var i ett annat land och hur sjukt är inte det när de ändå pratar franska, det är samma klimat men visst det var ett riktigt flott land. Människorna i Monaco var liksom så mycket trevligare, öppnare och mottagande. Vi gillade Monaco, det gjorde vi.


Självklart står miljonären själv utanför Monacos välkända casino. Vi gick även in för att se hur det såg ut tillsammans med två amerikanare som vi träffade och jag kände mig riktigt fancy, eller liksom motsatsen när jag kommer i ett par löparskor och straskar runt.


Husen var höga och väldigt vackra och låg precis vid havet, det fanns liksom hissar för att ta sig upp till vägen från stranden eftersom hela Monaco ser ut och vara på ett berg. Men ack så vackert.

Vi vet inte, men vi tror, att stranden inte var äkta... eller kan man säga så? Men det spelade ingen roll för vi kunde bara ligga, sola och skriva i våra väldigt omtalade rese-dagböcker. En rolig sak var att i och med att husen var så höga och solen låg bakom dessa var hela stranden i skugga ett tag, det gillades inte. Kapa husen?


Natalie sitter bredvid en monacansk kvinna. Jag och Natalie skulle vara väldigt nyttiga på vår resa och köpte frukt och grönt, couscous och en klassiker, persikayoghurt. Sa jag nyttiga på vår resa.... ja det var vi ända tills vi insåg att det var svälta eller McDonalds som var alternativen på grund av att 1) vi oftast inte hade kontanter och det går inte att betala med kort överallt, och 2) för att ofast har McDonalds öppet sådär non stop. Nog pratat om det.... Monaco var riktigt fint och trevligt, och jag hade jättegärna önskat att vi klubbade där en natt. Ibland kan man inte göra allt, man får välja vilket är lite typiskt. 


Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om vår tid i Frankrike och Monaco och det finns så mycket skoj jag skulle tänka mig att dela med mig. Vi fick en riktigt bra start på hela resan och vi var riktigt nöjda att vi fick se det besta utav allt och lära känna så mycket fint och trevligt folk. Än så länge hade vi inte några problem alls, vi var bara oroliga för tågen i Italien som var nästa destination. Vi hade hört att de var fruktansvärda när det gällde bokningen. Jag får berätta mer om Italien i nästa tågluffningsinlägg. Au revoir!
smäm:

Åh, så härligt!

nike jerseys good quality:

Thank you, I've been looking for information about this subject for ages and yours is the best I've discovered so far.

Sofia:

Grym tågluffsinfo! Men jag undrar hur mycket er resa kostade inkl. Mat och boende för en hel månad? Funderar på att göra en sån resa i sommar. Tack på förhand!:)

Sofia:

Grym tågluffsinfo! Men jag undrar hur mycket er resa kostade inkl. Mat och boende för en hel månad? Funderar på att göra en sån resa i sommar. Tack på förhand!:)

Kommentera inlägget här: