Vimmelfotograf

Igårkväll arbetade jag för första gången som vimmelfotograf! För några veckor sen skickade jag ett jobbansökan till UNT, Uppsalavimmel. Kort därefter fick jag svar och förfrågan att fotografera en kväll med en annan fotograf för att se hur de jobbar osv. Det var riktigt kul och jag vill förbättra mitt fotande. Visst ni vet att jag älskar att fota utan blixt men nu vill jag lära mig hantera min externa bättre. Igår skulle jag egentligen vara på en club men det blev lite ändrade planer och fick fota på Terrassen istället. Allt gick bra, och det var roligt. Man fick vara social, träffa nya människor och mingla runt i bra musik. Inte ofta man får jobba till musik, stort plus. Men absolut finns det nackdelar med jobbet. Jag kände som tjej i en nattklub eller krog kan man bemöta berusade människor som inte är det trevligaste men var finns inte det liksom? Det är bara att när man jobbar så kanske det inte är det roligaste. Annars verkar det som om jag har fått bra feedback av både MQ som jag fotade med och chefen Marina. Förmodligen kommer jag fota fler kvällar, superkul! Jag har en liten läxa till nästa helg att träna på att fixa lite bättre kontrast, skärpa, ljus och färg i bilderna genom kamerans inställningar för bättre bild. Spännande. Ni kan se bilderna från igår här [länk]. Jag hamnade på några bilder också, otroligt flummiga men en kom med på sidan iaf, haha. Ha det super, xxxo!
Ayla:

Vem har retuscherat bilderna? Kul at du fått jobb!

Ayla:

Bilderna var ju fint tagna men det kändes som att de var lite för retusherade? Ingen hade t ex rynkor hehe jag gillar när det är lite natuligare än så men jag förstår om de vill hålla sina gäster "snygga" haha

Ayla:

Ja precis, dina foton på bloggen är mycket finare och du har ju fint ljus på dem också så alla blir fina ändå, utan den extrema retuschen :) haha problemet blir att det ser lite onaturligt ut, dragen försvinner lite.. du får komma in i jobbet lite först sen får du lägga fram dina idéer haha ;)

Sara:

Åh vad roligt! Kan du ge lite tips på att fota med externa blixten, inställningar och så för att få den där vimmelkänslan? :)

Kommentera inlägget här: