Mammas chokladmuffins

Tänkte dela med mig ett recept som mamma brukar baka och de är hur smarriga som helst! Det blir ca 12 stycken muffins och receptet är hur enkelt som helst att göra och det tar inte lång tid. Jag valde dessutom att ta ut muffinsen lite tidigare, ca 12 min, för at få de smetiga i mitten. Dessutom la jag i chokladbitar i smeten. Barnsligt goda!

Mammas chokladmuffins med nötter

100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
6 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl hackade nötter

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan under omrörning det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Rör till sist i eventuellt nötter om så önskas och fördela jämt i muffinsformar nästan så det fyller hela formen. Här rekomenderas dessutom en muffinsplåt för bästa resultat. Muffinsarna ska gräddas i 175 grader, ca 15 minuter.

Kashaya:

Såg gott ut det där.=)Sv. Jag gillar OPI:s lack. Det brukar vara lätt att få snyggt resultat och de flesta sitter fint. Är bara ett av deras lack som jag testat som inte suttit så bra. Sedan är det vissa av färgerna som kräver ganska många lager för ett täckande resultat men det är väldigt varierande.

Elin:

Åh vad smarrigt! :D

Junitjej:

Ser farligt gott ut!

Ida:

Satan i gatan så gott!

F R I D A - M A R I A:

Åhh mums vad goda de ser ut! :3

Franklin - FOTOBLOGG:

Fina bilder! :)

Kommentera inlägget här: