Solrosbröd

I förrgår satte jag action i köket och bakade ett jättegott bröd som innehåller lite allt möjligt och kan nog innehålla lite annat med fantasi. Receptet hittade jag på Nadjaskitchen.se. Den är supermumsig och mättande, inte alls svår att baka ihop! Ska nog backa ihop en deg till ikväll!

Detta behöver du till 2 bröd: 50 g jäst, 5 dl vatten 37 grader varmt, 1 tsk salt, 2 dl solrosfrön, 2 dl havregryn, 2 dl grahamsmjöl, 1 msk honung, 2 msk rapsolja, 8-9 dl vetemjöl, ev 1 uppvispad äggvita och solrosfrön för garnering

Gör så här: Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla eventuellt bröden med äggvita och strö över lite solrosfrön. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
När brödet har svalnat är det bara att skiva upp och göra underbara smörgåsar med det. Mmmm så gott!

Kommentera inlägget här: